woensdag 15 februari 2012

dinsdag 14 februari 2012’s Morgens begonnen we met een bezoek aan de kleuterklas. We konden er zien hoe de verschillende vlakke figuren werden herhaald. Daarna zagen we een kleuropdracht waarbij ze 2 gezichtjes moesten inkleuren.
Vanaf 10 uur begon de viering van Valentijn. Dit is hier niet alleen het feest van de geliefden, maar zeker ook het feest van de vriendschap. Dat werd uitgebreid gevierd. Monica begon met de kinderen een lied te zingen als start, daarna was het onze beurt. We leerden hen 1,2,3,4 hoedje van papier in het Spaans.
Per klas had de leerkracht voor elke leerling een bloem geknutseld. Elk kind mocht zijn bloem geven aan een klasgenoot die altijd vriendelijk en lief was voor de anderen. Jammer genoeg klopte dit plaatje niet altijd… . Hier hadden we onze bedenkingen bij.
Elke klas deed nog een spel. Zo zagen we stoelendans, estafette, een eet-race, samenwerkingsspelen, … .
Daarna werd er al uitgebreid afscheid genomen van Nicole. Zo kreeg ze een tekening van elke leerling. (Nicole vertrekt vrijdag.)
Omdat het vandaag een feestdag was, werd er al vroeger gegeten en mochten de leerlingen daarna al naar huis.
Vlak daarna kwam Glenn aan, samen met Evelien van VVOB, de dienst die ons ondersteunt bij dit project. We hadden tijd om eens bij te babbelen in het zonnetje op het gras met alle Belgen. Glenn had ook een leuke verrassing bij van de 6de klas en van juf Noor. Dankjewel allemaal, dit vinden wij heel fijn!
Daarna werden we getrakteerd op een lekkere zomerse barbecue.
Rond 3u vertrokken we richting centrum om de sfeer er nog eens te gaan opsnuiven en de markt te bezoeken. Zoals elke dag namen we de bus terug naar Quichinche. Nu slapen we dus met z’n drieën bij dezelfde familie. Gezellig!
También por todos en Belgica un feliz día!
Nicole, Greet y Glenn

2 opmerkingen:

 1. Wow, wat ziet het er daar FANTASTISCH uit!
  Heel fijn om jullie verhalen te lezen... We volgen de blog met veel belangstelling!
  Geniet met volle teugen van deze unieke ervaring!

  Groetjes!
  Eline

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Me parece fenomenal! Disfruta esas experiencias! Gran beso

  BeantwoordenVerwijderen