dinsdag 7 februari 2012

dinsdag 7 februari

6 uur opstaan.
6.3O met de bus naar school. We logeren beiden in de bergen, dus is die trip de moeite hoor!! Onderweg stappen er steeds mensen bij op, tot ze overvol zit. De deuren blijven open staan.
We zien elkaar terug om half 8 en hebben heel wat te vertellen. We logeren bij Indigena’s. Dit zijn de armsten van de plaatselijke bevolking. We hadden ons wel voorbereid, maar dit is echt wel basic. Bovendien logeren we ver van elkaar, zonder enige mogelijkheid tot contact. De mensen zelf zijn wel super vriendelijk.
We starten de schooldag met een meeting. Het programma wordt overlopen / gewijzigd /aangepast/ overhoop gegooid … Silke is van onschatbare waarde hier: gelukkig is haar Spaans VEEL beter dan het onze. We overhandigen het geld van het actieplan aan Monica en er wordt ook besloten dat Nicole verhuist naar Teresa. We zullen dus samen in hetzelfde huis verblijven (al weten we niet of dit zo blijft).
Na de meeting bezoeken we de klassen. Ook dit hebben we vooraf niet goed ingeschat: wat een enorm verschil met ons onderwijs! Leerkrachten en kinderen zijn heel vriendelijk. De kinderen pakken hun juffen, en ook ons, vast voor een knuffel. In de klas en op de speelplaats gaat het er niet altijd rustig aan toe. Ook de hygiƫne is nog een werkpunt.
We blijven op school tot ’s middags en wandelen dan met Silke naar het bureau van ECASSEF. Onderweg kopen we lekker tropisch fruit. Terwijl Silke er een fruitsalade van maakt, profiteren we ervan om de blog te maken. Foto’s uploaden lukt niet zo goed. We kunnen niet beloven dat de blog altijd vlot wordt aangevuld: weinig kans tot internet.
We kopen vandaag nog een ecuadoriaanse simkaart, zodat we misschien ook een smsje kunnen sturen.
Dadelijk gaan we nog een wandeling maken met Silke. Daarna de bagage van Nicole ophalen en naar Teresa verhuizen.
Wellicht samen eten en vroeg onder de wol (zo gaat dat hier).

Hasta luego,
Greet Y Nicole

1 opmerking:

  1. Leuk om een eerste verslag te lezen!
    Ik ben toch wel benieuwd en kijk er al naar uit om jullie dinsdagmorgen te zien!

    Geniet er nog van!

    BeantwoordenVerwijderen