dinsdag 14 februari 2012

maandag 13 februari

Maandag 13 februari


Een nieuwe schoolweek start hier met het overlopen van de activiteiten van de komende week, het uitleggen van het aandachtspuntje rond sociale vaardigheden waarrond Silke nu probeert te werken en het zingen van de nationale hymne.
Aandachtspuntje voor deze week is goed samenspelen; uiteraard horen hier de nodige uitleg en het gepaste pictogram bij. Het zingen van het volkslied gebeurt met de hand op het hart en in hun deftigste uniform, zelfs de allerkleinsten.
Na deze ceremonie was het tijd voor ons om in actie te schieten. We knutselden met de oudsten en enkele gehandicapten een sleutelhangerpoppetje. Hiervoor lieten we hen in groepjes werken met een stappenplan. Iets wat ze nog nooit gedaan hadden. Ze hebben heel goed meegewerkt en vonden het leuk. We kregen zelfs Ricardo en Andres aan het werk, 2 jongens die anders hun eigen zin doen. Voor enkelen was het motorisch een zware job. Geslaagd dus.
Anders verliep het aanleren van dansjes met een andere (moeilijkere) groep. Ze waren meer geïnteresseerd in de cd-speler en na 3 dansjes kregen we hen niet meer gemotiveerd. De meesten waren aan het spelen op het grasveldje. Hun juf was niet te bespeuren. Een flop dus.
We maakten nog tijd voor een interview van Eline, een stagiaire van VVOB voor haar film over de Pestalozzischool en onze samenwerking.
Rond 13 u stapten we samen met haar naar het bureau van Ecassef. We aten er onze broodjes op, vierden Jeans verjaardag met een taart en wisselden ervaringen uit rond het onderwijs en het leven in Ecuador. Zij wonen hier al 13 jaar en kennen de mentaliteit en leefgewoontes van de Ecuadorianen
ondertussen erg goed. We hoorden soms verbazingwekkende verhalen. Een interessante namiddag. De tijd vloog en we moesten ons haasten voor de bus.
We wachten vol ongeduld op Glenn.
Hasta pronto,
Greet y Nicole

1 opmerking:

 1. Leuk om deze verslagen te lezen!
  Het lijkt mij een leerrijke ervaring om te ervaren hoe daar een school in z'n werk gaat.
  Nog veel succes en geniet van jullie avontuur!
  Hopelijk is Glenn goed aangekomen?

  Scharrelgroetjes,
  Wendy

  BeantwoordenVerwijderen