dinsdag 14 mei 2013

Gisterenavond was er onze heuse Ecuadoravond. Iedereen werd uitgenodigd om te komen luisteren en kijken naar onze gasten.
De avond werd gestart met een prachtige voorstelling mét dans uit Ecuador. Natuurlijk konden ook wij niet blijven stilzitten en hebben we mee gedaan.
Om te bekomen werd er weer typisch Belgisch gegeten: frikadellen met kriekjes en als dessert 'rijstpap'. Ook deze maaltijd viel in goede aarde bij onze vrienden!
Toen alle buiken gevuld waren werd het tijd om eens te luisteren en te kijken naar de voordracht die de Ecuadorianen hadden voorbereid. Ze stelden hun land, gemeente en school met veel plezier voor en bespraken ook enkele verschillen tussen hier en ginder.
Als afsluiting gaven we hen nog heel wat kleine cadeautjes om mee te nemen naar Ecuador: een soeptas van Hoogstraten, een doos met typsiche koekjes, ... . 
Het werd een gezellige avond waarbij iedereen eens goed kon bijpraten met hen want we hadden 2 schitterende tolken! Nogmaals bedankt voor het vele werk!
Vanmorgen zijn juf Greet en juf Nicole vertrokken met Terese, Monica en Norma naar de zeeklassen. Voor ze toekwamen aan zee, zijn ze eerst nog gestopt in Brugge. Die prachtige stad wilden we hen toch ook zeker laten zien!

Vanavond eten ze samen met de leerlingen van het vierde leerjaar die op zeeklassen zijn. Een vervolg op de blog krijg je donderdag!
Tot dan!

P.S.: Vergeet niet dat het donderdag Fairtradedag is. Achter de bar staan dit jaar onze gasten uit Ecuador!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten