maandag 6 mei 2013

¡Hola!

Gisterenavond (zondag) werden Monica, Norma en Teresa opgewacht door de directeur en juf Greet in de luchthaven. Om 22.15 zijn onze gasten geland. Het was een spannende, en vermoeiende reis tot hier geweest maar ze waren heel erg blij eindelijk hier te zijn. Vooral de verlichte wegen en gebouwen waren voor hen heel speciaal en knap om te zien vanuit het vliegtuig en de weg naar juf Greet thuis. Daar zullen ze de volgende 2 weken logeren.
Er werd nog even nagepraat en geacclimatiseerd om dan moe onder de wol te kruipen.

Om hen nog even te laten uitrusten werden ze vanmorgen pas om 11.00u opgepikt. Zo konden ze rustig ontbijten en even wennen (wat narusten van de jetlag) aan de nieuwe omgeving.

Aangekomen op school werden ze rondgeleid door Claudia. Dat is een leerkracht die de voorbij 3 maanden bij hen is geweest en ons nu komt helpen bij het vertalen (Spaans is nu eenmaal geen taal die iedereen machtig is.). Héél enthousiast liepen ze voorbij de verschillende klassen, ook de kleuterschool werd natuurlijk niet overgeslagen. Zo werd het al snel 15.00u waardoor ze niet alle klassen bezocht hebben. Niet erg, want er komen nog momenten genoeg.

Na school zijn we nog even langs de winkels in Hoogstraten gestapt. Zo weten ze nu ook waar ze drinken, ... kunnen kopen.
's Avonds aten we nog gezelllig kroketten met videe. Typisch Belgisch dus :). Na het eten werden we nog ontvangen door de burgemeester op het gemeentehuis. Een zeer fijne ervaring voor onze gasten! Er werd gepraat over het onderwijs in de verschillende landen en over hoe alles in zijn werk gaat in Hoogstraten.Tot morgen! Hasta mañana!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten