maandag 13 mei 2013

Vrijdag stond een bezoek aan Antwerpen op het programma. Met de bus vertrokken we al 's morgens vroeg zodat we zeker de tijd hadden om te stad te zien. Het werd een super fijne dag en 's middags stond er een typisch gerecht op het menu: frieten van de frituur. Na een hele dag rondstappen zijn we 's avonds gaan eten bij Cil, een vrijwilligster van ECASSEF die 6 maanden in Ecuador heeft gewerkt bij het schooltje. Het werd een blij weerzien!


Heerlijke Belgische frieten! Mmmm!

een typische Belgische kaastafel als avondmaal! Bedankt Cil!

Zaterdag werden onze 3 gasten opgepikt door Geert. Deze keer stond Brussel op het programma. Een hele dag werd er rond gestapt en konden we genieten van de mooie architectuur. Vooral dat was iets wat onze gasten niet kenden. 

Zondag hebben we eerst uitgeslapen, dat was nodig na 2 vermoeiende dagen (en toch ook wel een vermoeiende week!). In de namiddag werd een bezoek gebracht aan het begijnhof en aan de kerk. Een torenbeklimming kon natuurlijk niet ontbreken. Het werd een prachtig weekend!
Na het weekend komt maandag, maar om die dag toch aangenaam te maken kookten onze gasten voor ons. Het werd een typisch gerecht uit Ecuador waarbij de mais en de aardappelen niet konden ontbreken. Als vlees was er varkensvlees dat stevig werd gekruid. Het werd door iedereen gesmaakt.
Misschien kunnen we het in de toekomst ook eens klaarmaken voor onze leerlingen?

Vanavond staat de Ecuadoravond op het programma. Iedereen is welkom vanaf 21.00u in de kleuterschool voor een leuke presentatie.

Tot morgen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten