donderdag 23 oktober 2014

Buenos días a todos!

Na een rustige vlucht van 12 uur, zijn we gisteren rond 15.00 u geland in Quito. Snel door de immigratie om onze koffers op te pikken.
Al vanaf de bagagebanden stonden Norma, Teresa en Pato ons toe te zwaaien. Er was een hartelijke ontvangst om daarna snel te vertrekken met de auto richting Otavalo. Normaal is dat een kleine 2 uur rijden, maar wij hebben er toch meer dan 3 uur over gedaan. Dat kwam omdat we na nog geen kilometer een klapband hadden.  Daarbovenop kregen we onze eerste stortbui al over ons heen. Welkom in Ecuador J.
Echter snel werd de band vervangen, stopte het met regenen en naderden we onze bestemming. Nadat we vorige keer iets buiten Otavalo sliepen bij Teresa, slapen we deze keer bij de directrice, Monica, en haar man Pato.
Door Monica werden we met open armen binnengelaten en we maakten ook kennis met Leon, een vrijwilliger uit Duitsland die voor een jaar in de school komt werken. Na nog wat geklets konden we eindelijk, na bijna 24 uur wakker te zijn, doodmoe ons bed in kruipen. Het werd echter een korte nacht want de wekker liep om 6.00 u af. De school begint hier namelijk om 7.30 u.  Goeiemorgen!
Met wallen onder de ogen trokken we onder een stralende zon te voet naar school. 
Daar hingen wel zeker 30 ‘welkom-affiches’ uit. We begroetten de leerkrachten en werden al herkend door enkele leerlingen die er 2 jaar geleden ook waren. Er werd geknuffeld, gekust en bijgepraat.
In de school merkten we grote veranderingen. Zo hebben ze nu slechts 38 leerlingen in de hele school (kleuterschool + lagere school). Verschillende delen van de school kregen een verfbeurt. Alles oogde frisser dan ons vorige bezoek. Onze eerste indruk was ook dat er meer discipline is dan voorheen. Dat kunnen we wel waarderen.
In de 4 klassen namen we een kijkje en deelden we Belgische snoepjes uit. Omdat er in Otavalo vandaag een tekenwedstrijd was voor alle scholen, namen we de bus met de klas van Norma (dat zijn de oudsten) naar het park. Het was daar een drukte van jewelste. Er mochten ook maar 2 leerlingen deelnemen aan de wedstrijd. Wat een tegenslag… Gelukkig konden de andere leerlingen een kijkje nemen bij verschillende tentjes. Ze kregen er uitleg over de werking van ambulanciers, soldaten, brandweer, politie, … . Een verrassing voor ons allemaal.
Terug op school oefenden we met de hele school om fatsoenlijk te stappen in de voorziene parade volgende week vrijdag. Vooral links en rechts marcheren was zeer belangrijk (en moeilijk).

Rond 13.00 u is de school er steeds uit en gingen we samen met Monica en Pato lunchen in een taverne. Dat smaakte: soep, rijst, gebakken bananen, kip, bonen en een mini-ijsje. Daarbij dronken we heerlijk fruitsap van bessen!
Hierna gingen we ons vlug omkleden om met Norma te gaan sporten. Vooraf gingen we nog even langs bij een vriendin van haar. We zullen morgen voelen of we goed gesport hebben of niet. We denken echter dat we het heel goed hebben gedaan J.
Nu, rond 19.00u, hebben we eindelijk even tijd en internet gevonden om jullie dit te vertellen. Sms’jes versturen lukt hier ook niet zo heel goed. Soms per toeval wel.
We hopen jullie vanaf nu elke dag een kort verslag en wat foto’s te sturen. Als dit toch een keer niet lukt, niet teleurgesteld zijn dan. Internet is hier nog zeldzaam…
Nu nog een tas thee of koffie om daarna onder de wol te kruipen na een onverwacht zonnige, droge dag!
Hasta mañana!

2 opmerkingen:

 1. Leuk om sommigen terug te herkennen! (Met jullie erbij ��)
  Nog fijne werkdagen en tot woensdag (dinsdag slapen Noor en ik nog in Quito)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag meester en juf!
  Wat een leuke foto's! Heel fijn om te lezen over jullie avonturen.

  Groetjes van alle jongens en meisjes van het 2de leerjaar.

  BeantwoordenVerwijderen