dinsdag 28 oktober 2014

dinsdag 28 oktober

Zoals elke schooldag stonden we weer om 6.00 u op. Omdat het weer vandaag wat minder was, gingen we per taxi. Grijs, bewolkt en regenachtig. Op school aangekomen gingen we met Leon (een Duitse vrijwilliger die hier voor 1 jaar is) naar de computerles. In de school is er maar 1 computer met internettoegang. Er is op school een computerklas waar er met de leerlingen gewerkt kan worden, maar dit is toch eerder beperkt. De les ging over verschillende programma's en hun functie. Zo kan je in Microsoft Word tekst typen, in Paint tekeningen maken, ... . Toch wel moeilijk voor de leerlingen!
Na de computerles was het tijd voor Engelse les. Eenvoudige zinnen in het Engels werden in de juiste volgorde geplaatst: please, pen, give, your, me --> Please, give me your pen.
Gisteren hebben we de spelletjes rond de kinderrechten niet in elke klas kunnen spelen. Vandaar dat we vandaag bij Angelita zijn langs geweest (eerste en tweede leerjaar). De leerlingen waren er zeer enthousiast en werkten, net zoals de leerkracht, goed mee. Wij vinden Angelita echt een goede leerkracht. Ze probeert de leerlingen zo veel mogelijk bij te brengen op een rustige manier.
Na het eten (soep van granen en brood) konden de leerlingen hun tanden niet poetsen want heel de voormiddag was er geen water op school. Kunnen jullie je de toiletten voorstellen zonder water?
Na de speeltijd hielpen we in de kleuterklas. Daar werden parels op een draad gestoken.
Rond 12.00 u vertrokken we met Leon naar Calpaqui dat op een half uurtje rijden is met de bus. Daar organiseren heel wat jonge vrijwilligers in de namiddag activiteiten voor de kinderen na school. Ze kunnen kiezen uit heel wat zaken: voetbal, naaiwerk, dansen, yoga, ... . We konden er ook een andere lagere school bezoeken. Zo kregen we toch een breder beeld van het onderwijs in Ecuador. We spraken er ook met enkele leerkrachten.
Rond 16.00 u kwamen Teresa en 'padre' Firmin (een priester) ons ophalen om naar 'Chachimbiro' te gaan. Dat zijn thermen (zwembaden) die (zeer) warm water hebben door de vulkaan 'Cotacachi'. Dus wij op weg met de kleine 'Vitara' van de priester die zonder verpinken de politie voorbij stak over een vluchtheuvel en links reed van de baan. We hebben gelachen achteraan :). Na een uur hobbelen over een oude weg stonden we in onze geleende badkledij klaar. We hebben er toch wel deugd aan gehad.
Dan in het donker de hele hobbelweg door de bergen terug om bij de plaatselijke Chinees een hapje te eten. We zagen toen dat de hele auto overhoop gehaald was: verbandkistje open gevallen, gsm's op de grond, geld her en der, ... .
Nog een kleine anekdote: tijdens de autorit boden we 'Napoleon'-snoepjes aan en vertelden we dat die zo heten. Na een tijdje vroeg onze priester echter of hij nog een 'Bonaparte' kreeg :).
Net nog een thee gedronken en bijgepraat met Pato. We kregen ook bericht van Nicole en Noor dat ze veilig zijn aangekomen in Quito. Zij arriveren morgen in de voormiddag op school. We hopen op mooi weer!Foto's van de andere school die we bezocht hebben: Foto's terug op onze school: 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten