dinsdag 14 oktober 2014

Opnieuw naar Ecuador!

Na ons bezoek 2 jaar geleden en hun bezoek vorig jaar aan onze school, vertrekken op woensdag 22 oktober juf Greet en meester Glenn opnieuw naar Ecuador. Op 28 oktober vertrekken ook juf Noor en juf Nicole.
Tijdens het bezoek, waarbij zij in de school gaan meedraaien en werken rond het thema 'kinderrechten', houden ze jullie via deze blog op de hoogte!

Deze reis wordt mee gefinancierd door VVOB dienst 'Scholenbanden' en door stadsbestuur Hoogstraten.

Een beetje info...

Ecuador is een land met 15 miljoen inwoners en ligt in Zuid Amerika. De hoofdstad ervan is Quito (spreek uit als 'kito'). Onze partnerschool ligt in de stad 'Otavalo' in het noorden van Ecuador. De taal die ze er spreken is Spaans en betalen doen ze met dollars. In de zomer is het er 7 uur vroeger dan in België. Tijdens de wintertijd zijn dat er 6 uur.

Juf Greet en meester Glenn vertrekken op woensdag 22 oktober vanuit Schiphol. De rechtstreekse vlucht,  die vertrekt om 10.00 uur, duurt 11 uur en 40 minuten. Aankomen doen zij normaal rond 15.00u in Quito. Vanuit de hoofdstad is het nog 2 uur rijden tot aan de school. Overnachten en eten doen zij bij de leerkrachten thuis.

Al verder benieuwd naar hun reisverhalen? Kom geregeld hier eens kijken! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten