donderdag 6 november 2014

donderdag 6 november

Vanmorgen begonnen we met het maken van het beslag voor de pannenkoeken.
Jammer genoeg keerde Greet ziek terug naar huis. Terwijl Noor mixte en nog 2 klassen bezocht, maakten Norma en Nicole een powerpointpresentatie voor de evaluatievergadering van vrijdag bij VVOB in Quito. Om 9.30 begonnen we te bakken: zo'n 120 stuks werden erg gesmaakt door iedereen. Weliswaar met een dikke laag bruine suiker en daarbovenop nog kandijsiroop. Gelukkig was er ook een banaantje bij. Gelukkig kon Greet rond 11 u terug naar school komen.
Na het eten werd alles in gereedheid gebracht voor ons afscheid. Wij ook: we werden gekleed als indigena's van Otavalo, van Ibarra en van Cayambe. Na de toespraken van Norma en Teresa, volgde er een optreden van alle kinderen. We kregen mooie afscheidsgeschenkjes. 't Was fijn!
De kinderen gingen naar huis en de leerkrachten bereidden een lekkere, traditionele maaltijd.
Als tweede dessertje aten we nog een Belgisch chocolaatje. Als bedankje gaven we onze hartjesstenen met wens aan de leerkrachten.
Voor de laatste keer gingen we, samen met Pato en Norma, een koffietje drinken in ons koffiehuisje.
We konden de ponchomarkt niet voorbijgaan zonder een laatste koopje.
Seffens vertrekken we nog naar Quichinche om daar afscheid te nemen van de familie.
Daarna moeten we jammer genoeg onze koffers al pakken, want morgenvroeg vertrekken we naar Quito voor de evaluatievergadering. In de namiddag nemen we daar een taxi richting Mindo: een subtropische plaats op 2.5 u rijden van Quito. Evelien (van VVOB) heeft deze uitstap voor ons geregeld omdat het zeker de moeite waard is om deze plaats te bezoeken.
We weten niet of we daar internet hebben . Dus tot?Geen opmerkingen:

Een reactie posten