dinsdag 4 november 2014

dinsdag, 4 november

Vandaag een gewone schooldag: om 7.15 u op school en wachten tot iedereen er is. Eerst volgden we een computerles van de oudsten. Nadien zagen we hoe Teresa de geometrische figuren aanbracht bij haar kleuters. Met plasticine maakten zij een mannetje (un payaso) opgebouwd uit een cirkel, rechthoeken en een driehoek. Onze volgende halte was bij de rekenles: we zagen sommige kinderen de maaltafeltabel tot en met 12 invullen, terwijl anderen een simpelere opdracht uitvoerden.
Toen was het etenstijd: choclo (gekookte maïs) met aangelengd ananassap. Gelukkig voor ons waren er kinderen die grote honger hadden met wie wij onze portie deelden.
Na het eten, de speeltijd en het tanden poetsen, gingen we aan de slag met het ganzenbord over de kinderrechten. De sterkste kinderen werden verdeeld in 2 groepjes. De opdrachten bestonden uit weetvragen, doe-opdrachten en foto's. In ons beste Spaans probeerden we het spel te begeleiden. Het samenwerken in groep lijkt hier toch nog een beetje onbekend waardoor niet alles van een leien dakje verliep. Toch merkten we dat de kinderen het heel leuk vonden.
Dit spel gaan de kinderen van Scharrel ook spelen.
's Middags aten we met Monica en Pato in ons restaurantje onze dagschotel.
Daarna wandelden we naar het centrum voor ons koffietje en toen we buiten kwamen, regende het en het is niet meer gestopt.

 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten