donderdag 30 oktober 2014

donderdag 30 oktober

Net zoals de andere dagen, vroeg uit de veren. Onder een stralend zonnetje wandelden we naar school waar we eerst een les volgden bij Angelita: woorden in lettergrepen hakken en plakken, voor sommigen kleuren. Ondertussen waren de andere leerkrachten volop bezig met de voorbereiding van het deeg voor de ‘wawa’s’ (broodjes ) en ‘colada morada’ (heel zoete vruchtendrank ~ confituur). Dit is een traditie voor Allerheiligen.
Morgen vieren we het 128 bestaan van de stad ‘Otavalo’ dus oefenden we nogmaals de parade. Toen we terugkwamen was het deeg gerezen en konden we, samen met de kinderen, figuurtjes kneden uit het deeg. Pato bakte de broodjes af. Iedereen kon er nadien van proeven. We zouden rond 11.00 u vertrekken naar een andere school, maar omdat het nog geen tijd was, maakten we een babbeltje met Angelita over hun evaluatiesysteem.
Om 11.15 u vertrokken we per taxi naar de school: ‘Unidad educativa “Mons. Cesar Antonio Mosqueara” ‘, een college van 800 Indigina’s onder leiding van missionariszuster Hermana. In het algemeen kunnen we zeggen dat er veel kinderen in elke klas zitten (ongeveer 45 leerlingen per klas), dat er redelijk veel discipline is, dat ze erg vriendelijk zijn en dat we de indruk hebben dat er hard gewerkt wordt. Als afscheid deden 4 Indiginameisjes een traditionele bruiloftsdans voor ons. Een boeiend bezoek!
De bus bracht ons terug naar Otavalo waarna we gingen lunchen en verder de stad introkken. We bezochten een overdekte markt (soeks) en kochten guavas, granadillas en pitajayas. Dit fruit aten we thuis met zeer veel smaak op.
Zo meteen, om 19.00 u gaan we naar het nieuwe station voor een soort ‘inhuldiging’. Er is hier een nieuwe spoorweg aangelegd voor een stoomtrein.


 de Indiginadanseressen
 links: pitajaya | rechts: granadilla | onderaan: guavas bezoek aan andere school: 5 jarigen

 middelbaar: 15 jarigen

 markt
Geen opmerkingen:

Een reactie posten