vrijdag 24 oktober 2014

vrijdag 24 oktober

Vanmorgen weer vroeg uit de veren (6.00 u) om op tijd te vertrekken naar school.
Omdat we wat later waren vandaag, zijn we met de taxi gereden. Op school hadden de leerkrachten eerst een korte vergadering. Omdat de leerlingen zonder leerkracht in de klas zaten, hebben wij hen het liedje van 'één, twee, drie, vier, hoedje van papier' geleerd. In het Nederlands én in het Spaans! Dat ging best goed.

Na de vergadering werd er nogmaals voor de stoet geoefend. Deze keer op straat. We moeten wel eerlijk zijn: het ging al beter dan gisteren!
Vandaag hebben we ook de 'loombandjes' uitgedeeld. De leerlingen waren hier heel blij mee en zeggen daarom aan iedereen: 'gracias'! Het uitkiezen duurde wel even want ze moesten alle bandjes vergelijken wat betreft de kleuren, de maat, ... . Plezant om te zien hoe enthousiast ze hierbij waren. Zelfs de leerkrachten kozen een bandje uit!
Verder brachten we weer in elke klas een bezoek. Zo hielpen we bij de kleuters bolletjes rollen en kleven op de juiste lijntjes. Daarna was het tijd voor een maaltijd op school. Deze wordt steeds rond 10.00 u geserveerd. Vandaag op het menu: aardappelen met worst en sla. Wisten jullie dat de kinderen hier na het eten hun tanden moeten poetsen op school?

Tijd voor de gymles!
2 klassen mochten samen met Pato (de man van Monica) buiten gaan sporten. Eerst werd er opgewarmd en nadien kwam het zware werk met de autobanden. Vermoeiend hoor! Kijk maar eens naar de foto's!

Na 12.00 u verdwijnen de leerlingen  naargelang ze worden opgehaald één na één. Veel wordt er tussen 12.00 u en 13.00 u niet meer gedaan. Sommige leerlingen vertrekken ook met een soort schoolbus naar huis.

Met Monica, Pato en Leon zijn we nadien gaan lunchen.

Vooraf hadden we een programma ontvangen voor deze 3 weken, maar zoals we wel hadden verwacht loopt alles anders. Niet erg, we zijn flexibel!

Vermoedelijk gaan we na 17.00 u naar Quichinche om te gaan eten bij Teresa thuis. We gaan dan ook mamie en papie terug zien. De gezondheid van mamie is echter niet zo goed. Het is ook daarom dat we niet meer bij Teresa slapen.

Op dit moment regent het hier, al was het deze voormiddag zonnig en zijn we allebei wat verbrand.

We hopen dat jullie de week goed zijn geëindigd, we wensen jullie allemaal een fijne vakantie toe!
Tot morgen wellicht (als het internet en de computer beschikbaar zijn én we tijd hebben want de dochter van Monica en Pato, Patty, is jarig. Er staat heel wat op het programma... ).
Geen opmerkingen:

Een reactie posten