vrijdag 17 februari 2012

Donderdag 16 februari
Op het programma stonden vandaag klasbezoeken. Zo zijn we een kijkje gaan nemen in het tweede en derde leerjaar. Hier waren enkele leerlingen aan het schrijven, andere waren aan het rekenen, nog een andere leerling was aan het plakken. Veel drukte dus iedereen was aan het werk.
Nadien brachten we een bezoek aan het zesde en ‘zevende’ leerjaar. Hier stond grammatica en spelling op het menu. Hier waren ze rustig aan het werken.
We namen ook nog een kijkje bij het vierde en vijfde leerjaar. We zagen er een dictee over de kolibrie. Wel gek dat de radio ondertussen op stond. Een aantal leerlingen waren ondertussen computerles aan het volgen.
Tijdens de pauze aten we bonen, geroosterde maïs en tomaat. Glenn speelde ook nog even mee voetbal.
Na de pauze knutselden we met de leerlingen van het vierde en vijfde leuke sleutelhangers. Ondanks dat dit een vrij drukke groep is, lukte het ons toch om ze te boeien.
’s Middags maakten we voor de leerkrachten echte Belgische croque monsieurs met een salade en een glaasje fruitsap. Dit werd geapprecieerd.
Met een goed gevulde maag namen we met z’n allen de bus naar Peguche waarwe een workshop ‘dromenvangers’ volgden. Iedereen kon een eigen dromenvanger knutselen. Wat zullen we vanaf nu heerlijk slapen!
Een straatje verder was een muziekgalerij waar we live naar traditionele Indianenmuziek met bijhorende instrumenten konden luisteren. We werden ook uitgenodigd om even te dansen.
In het stadje brak ook het carnaval los. De traditie is hier dat ze elkaar nat maken met emmers water of vol spuiten met schuim. Indigna’s van overal komen naar hier om er elkaar te ontmoeten en een feestje te bouwen tot volgende week woensdag.
Het was een geslaagde teambuildingsdag!
Morgen brengen we een bezoek aan Quito en bezoeken we enkele musea. We wuiven er ook Nicole uit!
’s Anderendaags zullen we eerst een bezoek brengen aan de bekende dierenmarkt en vertrekken daarna voor enkele dagen naar Puyo, een stadje aan de jungle. We zullen dus waarschijnlijk enkele dagen geen internet hebben.

Wij wensen jullie een fijne vakantie!
Besos!
Nicole, Greet y Glenn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten